Stressreductie training op individuele basis

Speechen, Pitchen ……… Stress

Speechen, Pitchen ……… Stress

Speechen, pitchen of het woord nemen tijdens een vergadering ervaren mensen over het algemeen als zeer stressvol. Deze spanningsbeleving belemmert om vrijuit te kunnen spreken.
Als haptotherapeut heb ik ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van cliënten met spreekangst. Ik train cliënten o.a. in de vaardigheid hun aandacht afwisselend te kunnen richten op de inhoud van het verhaal en de fysieke gevoelssensaties. Op deze wijze krijgen cliënten meer toegang tot hun gevoel van zelfvertrouwen en gaan zij meer rust ervaren op het moment dat zij het woord nemen. Men kan weer gemakkelijker woorden vinden, ideeën komen op een natuurlijke manier op en lichaamshoudingen en -bewegingen drukken weer zekerheid uit. Diverse vormen van stressreductie vaardigheden worden tijdens deze begeleiding aangereikt.

Meditatie / Mindfulness training

Meditatie / Mindfulness training

Ik begeleid cliënten bij de beoefening van actieve meditaties en zitmeditaties.
Tijdens mindfulness training begeleid ik cliënten bij het beoefenen van opmerkzaamheid; met ontspannen aandacht richten op wat zich in het nu van moment tot moment voordoet.
Cliënten met chronische stress beleving, burn out symptomen en chronische pijnklachten kunnen veel baat hebben bij mindfulness training.

Focussen

Focussen

Ik begeleid cliënten met focussen volgens Gendlin. Men leert voelend contact te maken met die plekken in het lichaam waar onverwerkte gevoelens of emoties in het emotioneel geheugen zijn opgeslagen. Het doel van focussen is het evenwichtiger leren omgaan met gevoelens en gedachten. Middels focussen ontwikkelen cliënten vaardigheden die in het dagelijks leven geïntegreerd kunnen worden.

Hartcoherentie training

Hartcoherentie training

Middels hartcoherentie training begeleid ik clënten in het, op ieder moment van de dag, toepassen van ademhalingsoefeningen met als doel innerlijk rustig te worden.
Wanneer je in een stressvolle situatie terecht komt, kun je meestal niet een kwartier gaan zitten mediteren. Na het volgen van hartcoherentie training kun je je gemakkelijker directer aanpassen aan onverwachte omstandigheden.

Reacties van cliënten

 • Linda's review

  "Ik zat niet lekker in mijn vel en werd doorverwezen naar Bernard. Hij heeft mij geleerd om weer te gaan luisteren naar mijn lichaam, gevoelens en emoties. Iedere sessie is een innerlijke ontdekkingsreis, variërend van diepgaande gesprekken met een lach en een traan, het aanraken van het lichaam, een familieopstelling of focussen, waardoor ik mijn gevoelsleven beter begrijp."

  Linda

 • Femke's review

  "Omdat ik heel veel onrust voelde en veel paniekaanvallen had, heeft mijn huisarts mij geadviseerd om bij een haptotherapeut langs te gaan. Een goede vriendin heeft mij toen Bernard aanbevolen, vanwege haar goede ervaring! In het begin voordat ik Bernard had ontmoet was ik heel sceptisch omdat ik dacht dat het heel zweverig zou zijn en daardoor niks voor mij. Maar meteen bij de eerste ontmoeting met Bernard voelde het goed.

 • Jolein's review

  “De combinatie van praten en fysieke behandeling werkt voor mij erg goed. Met Bernard kun je een vertrouwelijke en gelijkwaardige relatie opbouwen, waarin ruimte is voor humor en uitwisseling van ervaring. Bernard heeft de intuïtie om in de behandeling letterlijk de vinger op de zere plek te leggen."

  Jolein

 • Janneke's review

  "Bernard Samson heeft me ontzettend goed geholpen toen ik zowel geestelijk als lichamelijk behoorlijk in de kreukels zat. Tegenwoordig zitten er grotere pauzes tussen onze afspraken die ik als een soort 'onderhoudsbeurt' zie.
  Haptotherapie houdt mij op de been en ik kan na behandeling weer een poosje vooruit. Bernard is professioneel, betrouwbaar, begripvol, een klankbord en een bijzonder prettig persoon om mee te werken."

  Janneke

 • Femke's review

  "Ik vind het heel fijn dat je me met mijn 'lessen des levens' begeleidt. Voor mijn gevoel beleef je ze mét mij. De inzichten die je mij geeft komen door jouw vragen, want je beseft als geen ander dat de oplossingen in mijzelf zitten. Je leert me om met een afstandje naar mezelf te kijken, te voelen, en dus te leren. Dank je wel."

  Femke H.

 • Maartje's review

  ''Door de oefeningen, massages en coaching heb ik beter leren omgaan met spanning en ontspanning. Ik kan mijn gevoel beter herkennen en vertrouw meer op mijn intuïtie. En Bernard is een geweldige masseur die vastzittende spieren weet los te maken en daarmee stress en andere vastzittende patronen verlicht.''

  Maartje

 • Ernst's review

  Ik lig regelmatig bij Bernard Samson op de bank. In het begin vooral om allerlei blessures te boven te komen. Maar geleidelijk merkte ik dat zijn behandelingen nog een ander effect hebben: het ging in het geheel ook beter met me. Mijn stress raakte hanteerbaar en ik veroorzaakte die zelf minder. En kreeg ook minder blessures...

  Ernst

Gratis introductie 3 fasen meditatie training Bernard Samson

Introductie 3 fasen meditatie training

 • Introductie 3 Fasen Meditatie

Contact aanvraag

 

Als u meer informatie wenst, vul dit formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.
U kunt mij ook bellen op 06 57 64 00 51.

captcha

Contactgegevens

Praktijk voor Haptotherapie Bernard Samson | Eerste Weteringdwarsstraat 2 (hoek Spiegelgracht) bel 4.01 | 1017 TN | Amsterdam | T: 06 57 64 00 51 

Privacyverklaring | Klachtenprocedure

Log in